PetroVis

by PETROLIDA 2024

Event *Guidebook* 19 - 20 February 2024







OVERVIEW

Petroleum Integrated Days (PETROLIDA) is the biggest annual event held by SPE ITS Student Chapter. This year's series will be the 12th annual event. Petroleum Integrated Days mainly focuses on several competitions in the energy sector but also provides non-competition events such as PETROLIDA Company Visit (PetroVis), PETROLIDA Convocation Week (PCW), City Tour, and Gala Dinner.

PETROLIDA 2024 aims to serve as a platform for university students to explore and disclose their innovation regarding today's energy challenges through providing them a change to achieve their excellence.









PetroVis

Petrolida Company Visit

PetroVis is an one of the non-competition event by PETRO-LIDA 2024 which contains gathering/benchmark between SPE SCs also company visit to oil and gas company. The main aim of the gathering occasion is to foster positive connections among different Student Chapters and enhance the growth of the organization. This will be achieved by acquiring valuable knowledge about the accomplishments and activities of other SCs, ultimately contributing to the overall improvement of our own chapter.

PetroVis also do a collaboration with SPE ITS SC's Company Visit division to providing participants an early experience about oil & gas and energy industry through company visit program. This year, company visit will be held on PGN Saka, Gresik, Jawa Timur.



















OUR THEME:

"How Student Chapter Contribute with The Transition of Oil and Gas Industry to Net Zero Carbon Emissions and Strategic Alignment with Industry Trends "

TIMELINE:



Open Registration3rd of February 2024

Close Registration
14th of February 2024





D-Day PetroVis

19th - 20th of February 2024













EVENT HIGHLIGHT

DAY 1

Gathering Session

- Presentation of each SPE SC → For each SPE will delivered a 5 minutes presentation about each sc's profile organization
- ▲ FGD, with a topic of "SPE Transition to Net Zero Carbon Emissions and Strategic Alignment with Industry Trends"
- Fun Games

DAY 2

Company Visit





PT Saka Energi Indonesia is the upstream arm of PT Perusahaan Gas Negara (Persero) Tbk (PGN), as the largest natural gas transportation and distribution company. PGN Saka currently manages 10 (ten) Blocks in Indonesia and 1 (one) shale gas block in the United States of America. Six of these Blocks in Indonesia are fully operated by PGN Saka with 100% interest stake, including Muriah, Pangkah, South Sesulu, Sangkar, West Yamdena, and Pekawai.









SCHEDULE

: 19th -20th February2024 Date

: Country Heritage Resort Hotel Surabaya Place

Time : 10.30 WIB - End.

Rundown

DAY 1		
10.30 - 11.30	Check In + Preparation	1 Hour
11.30 - 11.40	Opening Preparation	10 Minutes
11.40 - 11.50	Opening by MC	10 Minutes
11.50 - 11.55	Opening Speech by President of SPE ITS SC	5 Minutes
11.55 - 12.00	Opening Speech by PO PETROLIDA 2024	5 Minutes
12.00 - 12.05	Opening Speech by SPE Java	5 Minutes
12.05 - 15.00	Participants mobilization to each room + Ishoma	3 Hours
15.00 - 16.00	Presentation from 5 SPE	1 Hour
16.00 - 16.30	Break Ashar	30 Minutes
16.30 - 17.30	Presentation from 5 SPE	1 Hour
17.30 - 19.00	Free Time + Dinner + Maghrib break	90 Minutes
19.00 - 19.45	Games	30 Minutes
19.45 - 21.45	FGD	1 Hour
21.45	Rest	
DAY 2		
04.30 - 05.30	Preparation	1 Hour
05.30 - 07.00	Mobilization to Company	2 Hours
09.00 - 15.00	Company Visit	6 Hours
15.00 - 17.00	Mobilization to Hotel + Exchange Gifts Session	2 Hours









STANDARD OPERATIONAL PROCEDURE

- 1. Each SPE SC can send their representative in maximum of 4 person.
- 2. Fee of each person **Rp275.000,00**/person. This fee includes the cost of 1 night's accommodation, breakfast, lunch, dinner, and company visit costs.
- 3. Registration fees can be transferred to **0211-01-001844-56-1 BRI a.n. PETROLIDA ITS** and uploaded to the registration form.
- 4. For mobilization to the venue, participants will be picked up by our committee at the airport/station/terminal by contacting each LO regarding the pick-up time and the arrival.
- 5. Every SPE SCs must send their presentation file to **Cut Zalikha Najla** through **email (cutzalikhaaaaa@gmail.com)** and confirm through **Whatsapp (081333331961)** maximum D-3 (16 February 2024).
- 6. Every SPE SC will present the presentation with the maximum duration of 5 minutes in the day 1 event. The contents of the presentation can be the organizational structure, current condition, and upcoming event on each SC.
- 7. On the second day, participants will be returned to the hotel after the company visit. Participants can contact LO regarding the mobilization time to the station/airport/terminal.
- 8. Participants are required to bring their own safety shoes for the company visit and it is highly recommended to bring their own safety helmet, because the committee only provides a limited number of safety helmets. Participants can contact LO if they do not have a safety helmet.
- 9. Participants are required to be present in Surabaya on Monday, February 19 2024 at 09.00 am.
- 10. Participants are required to booked a ticket accommodation back to each home town after Day 2 (18.00 pm above).













DRESSCODE

DAY 1 (Gathering)



DAY 2 (Company Visit)









Save your seat and Be one of the PETROVIS participant this year!

Register through www.petrolida.com

Contact Person

Cut Zalikha Najla PetroVis PETROLIDA 2024 081333331961 cutzalikhaaaaa@gmail.com







